Tematrio – Huvudstäder

tematrio

Från Lyrans noblesser kommer tematrio om huvudstäder. Och det är en svår utmaning, inte för att det inte finns böcker om huvudstäder, utan att det finns så många, vilken ska man välja?

1. Första huvudstaden blir Lagos, nej det är inte en huvudstad längre, men det var då. Då när ”En halv gul sol” utspelar sig, den är skriven av Chimamanda Ngozi Adichie. Boken beskriver inte enbart livet i Lagos utan den flyter runt i olika delar av Nigeria och utrytarrepubliken Biafra.

2.  Nästa huvudstad blir Oslo, med omnejd om an ska vara lite petig. Huvudjägarna av Jo Nesbö, en thriller i romanform. Egentligen är jag ju inte så förtjust i den typen av litteratur, men den här sticker ut! Och inte bara för att Oslo har varit mitt hem under en period.

3. Till sist blir det New Delhi, med boken Delhis vackraste händer av Mikael Bergstrand. En riktigt bra gubb-litt!

Annonser

4 reaktioner på ”Tematrio – Huvudstäder

    1. Om du är som jag och gillar romaner i historisk miljö (denna kanske är mer nutida historia än de jag vanligtvis läser) och som berättar om en familjs öden och i andra länder, då kommer du gilla den Monika! Chimamanda har dessutom ett väldigt behagligt språk.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s